Over ALL

Onze geloofsbrieven

Wij geloven dat gemotiveerde actieleerteams de drijvende kracht zijn achter ontwikkelings- en veranderprocessen en vernieuwing. Wendbaar, creatief, oplossingsgericht, zelfsturend en zelflerend.

Wij geloven dat het aansluiten op de innerlijke menseigen drijfveren zoals de behoefte aan autonomie, verbondenheid en competentie daarvoor voorwaarden zijn. Zij scheppen de noodzakelijke veiligheid, vertrouwen, teamspirit, werkplezier en werkgeluk. Wij geloven in een hoogpresterende organisatie die zichzelf al actielerende versterkt.

Leidraad voor onze aanpak zijn de POWER© principes, die ook een centrale rol spelen tijdens het Waarderend Actieleerproces:

  • Positief
  • Oplossingsgericht
  • Wederzijds
  • Empathisch
  • Relatiegericht

Wim Stroecken, managing partner
Wim Stroecken
Wim over ALL actieleerloodsen: “Het vertrouwen dat de deelnemers van de ALL actieleerlabs al snel schenken aan de groep is me veel waard. We komen daardoor tot persoonlijke gesprekken. “Als het er op aan komt, wat heb ik dan écht aan mezelf? Hoe maak en houd ik mezelf weerbaar voor veel situaties en ambities? Ben ik er klaar voor hoe sociëty 3.0 (samen)werkt ? Vind ik mezelf voldoende vaak opnieuw uit?” Bij ALL zijn dit relevante vraagstukken. Ook ik stel mezelf met regelmaat die vragen. Ieder ALL actieleertraject is ook voor mij weer een reminder op dat vlak!

Ik heb een bijzondere belangstelling voor het volgende fenomeen: In mijn praktijk tref ik veel ambitieuze slimme mensen, die zich ook nog eens bewust zijn van bovenstaande reflectieve vragen. Top zou je zeggen, maar voeg ze samen en opgeteld kan het toch een naar en contraproductief systeem opleveren (team, afdeling, organisatie). Mijn uitdaging: Hoe krijg je dat systeem, net als de deelnemers daarbinnen, in een constructieve modus waarbinnen doelmatigheid, boeien-is-groeien en collegialiteit centraal staan? Hoe komt deze organisatie in een nuttig zwermgedrag ? Wendbaar en als vanzelf samengaan zonder botsingen.”

Hans Vollenhoven, managing partner
DKF

Hans over ALL actieleerloodsen: “Wat mij altijd heeft bewogen is het principe: als het goed gaat met de mensen in de organisatie, gaat het goed gaat met de organisatie, en andersom. Deze win-win situatie is wat mij drijft in mijn werk. Dit principe omsluit niet alleen een idealistische component, maar ook een heel realistische. De vele wetenschappelijke onderzoeken naar hoe de mens optimaal functioneert, onderbouwen dit ook.
Het mooie is dat wij met ALL in beide zijden investeren: in de mens, alsook in de organisatie. Want waar het talent leert en zich ontwikkelt, daar leert en ontwikkelt de organisatie. In onze aanpak zijn organisatie- en persoonlijke ontwikkeling voor ons twee zijden van dezelfde munt.”

Wim Stroecken en Hans Vollenhoven zijn de grondleggers van ALL actieleerloodsen en het Waarderend Actieleren©. Zij hebben bij o.a. de onderstaande organisaties hun sporen verdiend:

 

Het ALL-team bestaat uit ervaren loodsen, consultants, en  leercoaches. Zij hebben hun sporen verdiend als ondernemer, interimmanager, organisatieadviseur, coach, mediator of management consultant in het bedrijfsleven, bij de overheid en bij non-profit organisaties.