Leiderschap als boegbeeld

Het gedrag van medewerkers wordt zeer sterk beïnvloed door de leider van het team waarvan men deel uitmaakt. Tijdens de veranderreis speel je als verbindende leider een sleutelrol. Als communicator, gids, ambassadeur en als aanvoerder van verandering, ben je als leidingevende een waardengedeven inspirator en verbindend leider. Veranderen betekent in de context van waarderend actieleren: ontwikkelen, leren, creatief zijn en jezelf én de ander versterken door een rolmodel te zijn. Je stuurt op álle 7 succesfactoren en schept zo een veilig verander- en leerklimaat. Je ondersteunt je medewerkers door algemene veranderdoelen te vertalen naar hun specifieke werksituatie. Je zorgt ervoor dat taken, rollen en verantwoordelijkheden helder zijn. Je geeft feedback en waardeert het gewenste gedrag.

Een boegbeeld zijn, anderen helpen groeien maar ook gidsen door zwaar weer, is betekenisvol en bevredigend werk! Bovendien versterkt de verbinding tussen jou als leidinggevende en je medewerkers, je gezag en je impact.

de wendbare organisatie

ALL is uw waarderende en bedreven partner bij het volle wind in de zeilen krijgen en houden! Laten we het er eens over hebben met elkaar! Geef ons gerust vrijblijvend een seintje, wij spreken u graag.